Proč je neutralizační stanice důležitá?

22.1.2024

V oblasti povrchových úprav nerezové oceli je pro nás klíčové nejen dosáhnout vysoké kvality, ale zároveň minimalizovat negativní vliv na životní prostředí. V tomto směru využíváme vlastní neutralizační stanici, která slouží pro neutralizaci oplachových vod po moření a pasivaci nerezové oceli. 

Proč je neutralizační stanice důležitá? ♻️

Moření nerezové oceli může generovat odpadní vody s kyselým pH a obsahem těžkých kovů, což vyžaduje efektivní úpravu znečištěné vody před vypouštěním do životního prostředí. Pro neutralizaci zároveň využíváme ty nejšetrnější způsoby neutralizace, a to je použití dostupných přírodních surovin jako je vápno. 

Přírodní vápno je bezpečné, ekologické a účinné v neutralizaci kyselých látek. Při správném dávkování je schopno stabilizovat pH oplachových vod, což je jeden z klíčových aspektů v samotném neutralizačním procesu. Vápno se vyrábí z přírodně dostupné horniny vápence, a výrobní proces této suroviny je sám o sobě velmi jednoduchý a šetrný. Využití vápna tedy pomáhá minimalizovat ekologický dopad celého procesu neutralizace.

Jsme připraveni podporovat průmyslové procesy, které spojují kvalitu s ohleduplností k životnímu prostředí.

 

 

Přečtěte si také